Symfony + optimalisatie

Een website dat gemakkelijk in gebruik en simpel te onderhouden is? letselhulpservice.nl is extra geoptimaliseerd en werkt met een zeer gebruiksvriendelijk CMS op basis van het Symfony framework.

Site optimalisatie

Ongeacht library of framework, je zult altijd doelen moeten stellen over de snelheid en betrouwbaarheid van je website. Willen we bijvoorbeeld IE11 nog ondersteunen? En moet de website toegankelijk zijn voor slechtzienden? Dit soort besluiten bepalen of je gebruikers een optimale ervaring gaan krijgen of niet.

Voor verschillende projecten bij CAK Groep zijn deze doelen uitgebreid besproken. Daarbij beginnen we met de doelgroep waarna het design ontwikkeld word. Eenmaal begonnen met het ontwikkelen gaan we via testomgevingen (OTAP / Continuous Integration) testen opzetten en controleren we ook de performance van onze projecten. Een gemakkelijke manier is door de Lighthouse Audit tools wat in Google Chrome zit.

Lighthouse audits

Niet alleen je code is van belang, ook de manier waarop je de website aan de gebruiker serveert. Symfony heeft uit zichzelf al veel optimalisatie mogelijkheden welk we daarnaast ook uitbreiden.

Natuurlijk minimaliseer je de CSS en JS al, maar doe je ook aan image optimalisation? Hoe ver kan je de compressie opschroeven en welke afmetingen kan je de afbeeldingen snijden? En zet de cache aan zodat gebruikers niet alle assets keer op keer binnenhalen.

Zet waar mogelijk HTTP/2 aan zodat meerdere assets tegelijk kunnen worden geladen. En laad niet te veel assets in, combineer waar mogelijk.

Audit resultaat voor letselhulpservice.nl

letselhulpservice.nl audit resultaat

Ook met veel afbeeldingen kan een goed en stabiel performance resultaat worden behaald zoals bij caresq.nl

caresq.nl audit resultaat